CHESS  QUEENS

 

Stichting ChessQueens

Op 3 december 2014 hebben Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Bianca de Jong-Muhren, Anne Haast en Lisa Schut, het toenmalige Nederlandse Olympiadeteam, de stichting ChessQueens opgericht met 2 doelen:

  • Het ondersteunen en stimuleren van het dames topschaak in Nederland
  • Het ondersteunen en stimuleren van het meisjes- en damesschaak in de breedte in Nederland

De eerste jaren heeft het eerstgenoemde doel de meeste aandacht gehad. De ChessQueens hebben ontzettend veel waardevolle steun van schaakliefhebbers en bedrijven gekregen waardoor deze doelstelling goed bereikt kon worden.

Medio 2018 hebben we de beslissing genomen de komende periode meer te focussen op het tweede genoemde doel. De eerste stappen zijn gezet door de succesvolle organisatie van het 1e ChessQueens meisjestoernooi in de Stal op de Kaag op 30 juni 2018, en welke een vervolg krijgt op 13 juli 2019 eveneens in de Stal op de Kaag. Meer initiatieven zullen snel volgen, houd deze website en onze social-mediakanalen in de gaten!

Uiteraard zullen de ChessQueens zelf ook nog actief blijven schaken, neem maar eens een kijkje op de kalender.

De ChessQueens vonden het ook hoog tijd nieuwe frisse energie in huis te halen. We zijn daarom erg blij dat sinds 26 januari 2019 Iozefina Paulet en voormalig ChessPrincesses Maaike Keetman en Rosa Ratsma zich bij de ChessQueens gevoegd hebben! Lisa Schut heeft de ChessQueens helaas verlaten.

De huidige samenstelling van de ChessQueens. v.l.n.r.: Zhaoqin Peng, Maaike Keetman, Tea Lanchava, Rosa Ratsma, Bianca de Jong-Muhren, Anne Haast, Iozefina Paulet.

Draagt u de ChessQueens en het Nederlandse dames- en meisjesschaak een warm hart toe? Kom dan naar één van onze evenementen, of doneer uw bijdrage direct aan de Stichting ChessQueens door middel van bordsponsoring. Wij danken u voor uw bijdrage, en hopen u binnenkort ergens in het land tegen te komen!

De Stichting ChessQueens

Kamer van Koophandel: 62033816
Vestigingsplaats: Hoofddorp
Voorzitter: Bianca de Jong-Muhren
Secretaris: Anne Haast
Penningmeester: André Hendriks
Bank: Knab
IBAN: NL78KNAB0283083301
BIC KNABNL2H