CHESS  QUEENS

 

Lisa Schut

Geboren:
1994, Veldhoven

Titel:
Internationaal Dames Meester (WIM)

Woonplaats:
Rotterdam

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Mijn beste partij was volgens mij mijn overwinning op GM Narciso Dublan (2009), mijn eerste overwinning op een grootmeester. Ik was toen 15.

Mijn grootste voorbeelden:
Er zijn veel spelers die mij inspireren, om verschillende redenen. Korchnoi heb ik altijd mooi gevonden. Er is iets in zijn spel en in zijn passie voor het schaken dat ik bijzonder mooi vind.

Mijn sterkste punten:
Ik ben fanatiek nieuwsgierig. Ik ben altijd nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren en mijn horizon te verbreden. Als ik ergens in geïnteresseerd ben ga ik er helemaal in op en besteed er veel tijd aan te proberen de verschillende aspecten te begrijpen.

Mijn ambities voor de komende jaren:
De komende jaren wil ik WGM worden. Verder wil ik mijn eigen spelniveau verder ontwikkelen en dat van het vrouwenschaak in het algemeen.

Mijn ambities voor het damesteam:
Er zijn een aantal dingen die ik hoop te bereiken met het damesteam. Ten eerste hoop ik dat we als team ons niveau kunnen verhogen en ons kunnen plaatsen voor het WK voor teams (door bij de Olympiade bij de beste 8 te eindigen). Verder is ons doel het vrouwenschaak te promoten en te ondersteunen. We willen een basis creëren voor toekomstige generaties.

Over mezelf:
Naast schaken studeer ik momenteel econometrie en operationeel onderzoek. Ik ben opgegroeid in een internationale omgeving, ik houd van reizen en het ontdekken van verschillende culturen. De kans op nieuwe plekken te ontdekken is zeker één van de hoogtepunten van het schaken.

Mijn hobby′s:
Ik houd erg van sporten, zoals fietsen (naar andere steden of door het bos) en boksen. Koken vind ik ook erg leuk.

Ik ben beschikbaar voor:
* Dit hangt erg af van het niveau van de deelnemers.