CHESS  QUEENS

 

Rosa Ratsma

Titel:
Internationaal Vrouwenmeester (WIM)

Woonplaats:
Zeist

Geboren:
17 oktober 1996 in Leiden

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
M′n beste partij ooit is waarschijnlijk mijn partij tegen Stewart Haslinger, tijdens het Haags Weekendtoernooi 2014. Dat was de eerste keer dat ik in een officiële partij tegen een grootmeester mocht spelen en dat bleek, tot mijn grote vreugd, een schot in de roos.

Mijn grootste voorbeelden:
Dat is denk ik m′n eigen broer, Midas. Hij liep altijd zo′n 150 ratingpunten op me voor en dat gaf mij veel motivatie om ook beter te worden. In 2014 heb ik hem voor het eerst een keer in kunnen halen, maar inmiddels heeft hij weer een grote voorsprong opgebouwd. Werk aan de winkel dus!

Mijn sterkste punten:
Op het schaakbord kan ik het beste overweg met stellingen waarin ik kan aanvallen/dynamische mogelijkheden kan creëren.

Mijn ambities voor de komende jaren:
De komende jaren hoop ik met de ChessQueens meer meisjes enthousiast te kunnen maken voor schaken en te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun ambities. Daarnaast wil ik ook mijn eigen spel blijven verbeteren.

Wat doe je om sterker te gaan spelen:
Om sterker te gaan spelen, train ik samen met vrienden of zelfstandig voor schaken. Verder probeer ik zoveel mogelijk mee te doen aan toernooien en competities.

Over mezelf:
Op dit moment ben ik bezig met de master Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. Daardoor staat schaken helaas op een lager pitje, maar ik heb nog zeker de ambitie een betere schaker te worden. Schaken vind ik de laatste jaren leuker dan ooit en ik ben nog lang niet op het spel en de wereld eromheen uitgekeken.

Mijn hobby′s:
Naast schaken hou ik van nieuwe dingen leren, sporten, lezen en goede gesprekken.

Ik ben beschikbaar voor: