CHESS  QUEENS

 

Rosa Ratsma

Geboren:
17 oktober 1996 in Leiden

Titel:
Internationaal Vrouwenmeester (WIM)

Woonplaats:
Utrecht

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
M′n beste partij ooit is waarschijnlijk mijn partij tegen Stewart Haslinger, tijdens het Haags Weekendtoernooi 2014. Dat was de eerste keer dat ik in een officiële partij tegen een grootmeester mocht spelen en dat bleek, tot mijn grote vreugd, een schot in de roos.

Mijn grootste voorbeelden:
Dat is denk ik m′n eigen broer, Midas. Hij liep altijd zo′n 150 ratingpunten op me voor en dat gaf mij veel motivatie om ook beter te worden. In 2014 heb ik hem voor het eerst een keer in kunnen halen, maar inmiddels heeft hij weer een grote voorsprong opgebouwd. Werk aan de winkel dus!

Mijn sterkste punten:
Ik schijn wel een taaie tegenstander te zijn en dat komt denk ik doordat ik een vrij solide speelstijl heb. Aan de andere kant zit daar denk ik ook mijn zwakte en zou ik wel wat vaker van het degelijke pad mogen treden.

Mijn ambities voor de komende jaren:
De afgelopen tijd ging het bij mij helemaal niet goed met schaken, dus ik hoop de komende tijd een inhaalslag te kunnen maken. Ik wil graag leren om wat praktischer wedstrijden te spelen en verder wil ik gewoon een stuk meer van het gehele schaakspel gaan begrijpen. In de toekomst zou ik graag het niveau van de damestop van Nederland willen halen, maar dat is voor mij nu nog erg ver weg.

Wat doe je om sterker te gaan spelen:
Om sterker te gaan spelen, train ik samen met vrienden of zelfstandig voor schaken. Ook heb ik de afgelopen jaren regelmatig les gehad van IM Merijn van Delft.

Over mezelf:
Op dit moment studeer ik psychologie en kunstmatige intelligentie in Utrecht. Daardoor staat schaken helaas op een lager pitje, maar ik heb nog zeker de ambitie een betere schaker te worden. Schaken vind ik de laatste jaren leuker dan ooit en ik ben nog lang niet op het spel en de wereld eromheen uitgekeken.

Mijn hobby′s:
Naast schaken hou ik van nieuwe dingen leren, squashen, lezen, tennis en goede gesprekken.

Ik ben beschikbaar voor: