CHESS  QUEENS

 

Nederland - Maleisië 4 - 0

zondag 23 september 2018
In de laatste ronde wonnen de Nederlandse dames met 4 - 0 van Maleisië. Daarmee eindigt het damesteam op een gedeelde 20e plaats met 14 matchpunten. Rosa wist een kleine ratingwinst te halen. Iozefina eindigde precies op 0, de andere drie dames hebben op de Olympiade ratingpunten verloren.

In de voorlaatste ronde wonnen de Nederlandse dames met 4 - 0 van België. De mannen verloren van India: 3 -1. Morgen is de laatste ronde, deze begint om 9:00 uur Nederlandse tijd.

Weer een nederlaag voor de Nederlandse dames. Zowel Peng als Tea verloren hun partij. Rosa haalde remise en Anne won. Morgen Nederland - België. De mannen wonnen met 3 - 1 van Moldavië. Morgen een loodzware tegenstander: India.

Het Russische team is als eerste geplaatst. In de 8e ronde maakten de Russische dames hun favorietenrol waar. Ze versloegen de Nederlandse dames aan alle borden. 0 - 4.

Het sterke Chinese team bleek te sterk voor de Nederlandse dames. Peng verloor van wereldkampioen Ju Wenjun en ook Tea verloor. Anne en Iosefina wisten hun partijen remise te houden. Morgen wacht weer een zware tegenstander: Rusland. De heren kwamen niet verder dan 2 - 2 tegen de Duitsers en mogen morgen op hun beurt tegen China.

De Nederlandse dames winnen weer. Dit keer waren ze te sterk voor Luxemburg. Anne en Peng haalden remise, Iosefina en Rosa wonnen allebei. Rosa heeft een score van 5 uit 5. Morgen volgt een zware wedstrijd tegen China. Ook voor de mannen een overwinning 2½- 1½ tegen Georgië 3. Morgen Duitsland - Nederland.

Weer een overwinning voor de Nederlandse dames. Ze verslaan Montenegro. Toch zijn ze niet geheel tevreden. Tea wist een gewonnen stelling niet te verzilveren en moest in remise berusten. Ook Anne slaagde er niet in haar op papier veel zwakkere tegenstandster te verslaan. Morgen is er een rustdag. Zondag spelen de dames tegen Luxemburg. De mannen verpletterden Litouen met ½ - 1½ en spelen zondag tegen Georgië 3.


In de vierde ronde weer een overwinning voor de Nederlandse dames. Rosa en Tea kwamen al vroeg in de partij beter te staan. Bij Peng liep het echter niet, zij verloor. Rosa won glansrijk en ook Tea haalde het punt vakkundig binnen. Toen was het lot van het team in handen van Anne. Lange tijd stond het gelijk, maar in de tijdnoodfase toonde Anne haar klasse en won. 3 - 1: tegen Noorwegen. De heren verpletterden Tadjikistan met 4 - 0.

De Nederlandse dames hebben het helaas niet gered tegen Slovenië. Rosa wist als enige het volledige punt binnen te slepen. Peng kwam niet verder dan remise. Iozefina verrekende zich en verloor. Anne kwam totaal gewonnen te staan, maar blunderde en verloor ook. Morgen wacht Noorwegen. De heren verloren de topper tegen Team USA, met Giri-Caruana (remise) aan bord 1. Zij spelen morgen tegen Tadjikistan.

Ook de tweede ronde winnen de Nederlandse dames. Tea haalde als eerste het volle punt binnen. Anne verloor helaas, maar Peng wist haar dpartij in de tijdnoodfase fraai te winnen. Ook Iosefina schoof haar tegenstandster in het eindspel van het bord. Morgen wacht Slovenië. De mannen wonnen met 4 - 0 van Schotland en spelen morgen een topper tegen de Verenigde Staten.

De Nederlandse dames hebben in de eerste ronde met 4-0 gewonnen van Panama. Peng, Tea, Iosefina en Rosa wisten alle vier te winnen van op papier veel zwakkere tegenstanders. Anne had een vrije dag. Morgen spelen het damesteam tegen Ijsland, in theorie ook beduidend zwakker dan het Nederlandse team. De heren wonnen met 4-0 van Libanon. Zij spelen morgen tegen Schotland.


Vandaag start in Batumi, Georgië, de Olympiade. Het Nederlands damesteam bestaat uit Zhaoqin Peng, Anne Haast, Tea Lanchava, Iosefina Paulet en Rosa Ratsma. De coach is wederim Roberto Cifuentes Parado. Voor Tea, Georgisch van geboorte, is het een thuiswedstrijd.

Morgen is de eerste ronde. De partijen zullen live te zien zijn op deze site.