CHESS  QUEENS

 

ChessQueens en ChessPrincesses bij Caïssa

dinsdag 31 mei 2016
Afgelopen zaterdag (28 mei) waren ChessQueens Anne Haast en Zhaoqin Peng en ChessPrincesses Rosa Ratsma en Maaike Keetman aanwezig op het Caïssa lustrum in het Ignatiusgymnasium in Amsterdam. Anne en Peng gaven een duo-simultaan aan bijna 30 deelnemers, een moeilijk klus dus. De twee dames konden elkaar soms niet volgen en kwamen met een totaal verschilde plan. Ze wonnen de meeste partijen wel, maar moesten ook een paar opgeven. Liefhebbers konden tegen Rosa en Maaike snelschaken. Het was de eerste keer dat de ChessQueens en de ChessPrincesses samen optraden. Hopelijk volgen er meer van dit soort gezamenlijke activiteiten.
Naast de activiteit van de dames gaf ook Timur Gareyev, de Blindfold King een blindsimultaan tegen 13 deelnemers. De Amerikaanse grootmeester met Oezbeekse wortels won elf partijen en hoefde slechts twee remises af te staan. De blindsimultaan werd georganiseerd door het Max Euwe Centrum en de jubilerende schaakvereniging Caïssa Amsterdam die dit jaar 65 jaar bestaat.
Daarna werd er nog een Schaakkwis gepresenteerd. 10 vragen over Caïssa en 10 vragen over herkennen van stellingen uit WK matches.
Het was een leuke middag. De ChessQueens en de ChessPrincesses bedanken de organisatie Caïssa Amsterdam.
(Met dank aan Wim Suyderhoud voor een deel van de foto′s.)