CHESS  QUEENS

 

Externe: 2,5 uit 4 met de zwarte stukken

maandag 12 oktober 2015
Deze ronde kon Peng gelukkig ook weer mee spelen en ze wist meteen een punt te pakken. Dat ging niet zonder slag of stoot, want haar tegenstander kreeg een aanval en gooide er een offer in. Gelukkig werd vervolgens niet helemaal goed verder gegaan, waardoor Peng zich kon verdedigen en met een stuk meer de strijd uit kwam. En Passant wist met ruime cijfers van Utrecht te winnen: 7,5-2,5.
Tea mocht het deze ronde opnemen tegen Robin Swinkels en ook Robin offerde een stuk. Bij dat stukoffer kwam heel wat kijken en toen het offer niet aangenomen werd, was het kwaad geschied. Een partij waarin Robin goed speelde en Tea zo veel mogelijk tegenstand heeft geboden. Gelukkig wist Kennemer Combinatie met 6-4 van HMC Calder te winnen.
Voor Bianca en Anne stond er deze ronde een erg belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen Apeldoorn. In 1B is Apeldoorn favoriet en van tevoren was al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. En dat werd het ook zeker! Bij een stand van 4,5-4,5 kon het beslissende punt net niet binnen getikt worden door De Stukkenjagers, waardoor het uiteindelijk 5-5 werd. Zo blijft de spanning er voorlopig goed in zitten! Anne mocht met zwart tegen Max Warmerdam en speelde een correcte remise. Bij Bianca ging het er echter heel anders aan toe. Die wist haar tegenstander een paar keer sterk te verrassen en speelde een erg goede partij! Een punt voor haar en een partij die zeker het bekijken waard is.