CHESS  QUEENS

 

ChessQueens bij HSG Open 2015

dinsdag 23 juni 2015
Afgelopen weekend waren de ChessQueens actief in Hilversum voor het jubileum(10 jaar) van het HSG Open. Het thema van dit jaar was “Damesschaak”.

Peng verrichtte samen met de wethouder van Hilversum voor sportzaken Floris Voorink de openingszet. Bianca en Tea zaten deze keer tegenover elkaar en voerden een compromisloze strijd uit. Tea won uiteindelijk. Anne was ook aanwezig als toernooicoach en ze hielp spelers met het analyseren van gespeelde partijen.

Het toernooi werd gewonnen door de Roemeense grootmeester Levente Vajda. Hij scoorde 5,5 uit 6, een halfje meer dan de tweevoudig winnaar Namig Guliyev van eerdere edities van het toernooi. Benjamin Bok kon in de laatste 3 ronden niet winnen en met 4,5 punt werd hij derde. De Eindstand.

De ChessQueens speelden een matig toernooi (Peng 4, Tea en Bianca 3,5 punt) maar ze waren tevreden over de speelgelegenheid en blij met de organisatie en de condities.

De prijsuitreiking werd gedaan door mevrouw Kraaijeveld-Wouters, die van 1988-1997 burgemeester van Hilversum was. Als staatssecretaris in het kabinet van Agt-1 hield ze zich o.a. bezig met de Emancipatienota en met de Europese richtlijn voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

De ChessQueens bedanken bij deze nogmaals HSG voor het uitstekende toernooi en de bijzondere aandacht voor het damesschaak.

(Deze foto is van de toernooiwebsite.)