CHESS  QUEENS

 

Match in Apeldoorn, training bij Yasser Seirawan

dinsdag 2 juni 2015
Afgelopen weekend (30, 31 mei) hebben de ChessQueens samen gespeeld tegen een sterk team uit Apeldoorn en getraind met de Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan.

Op zaterdag 30 mei speelden de ChessQueens een trainingsmatch tegen de sterke Apeldoornse schakers, met onder meer Roeland Pruijssers, Stefan Kuipers, Armen Hachijan en Nico Zwirs. De match vond plaats tijdens het MuConsult Open Apeldoorns Rapidkampioenschap, dat door GM Vladimir Epishin (6,5 uit 7) werd gewonnen. Hij werd gevolgd door IM Jan-Willem de Jong (6) en FM Thomas Beerdsen (5).
Anne Haast was ziek en niet bij de match aanwezig. Zonder Anne (de topscorer (5 uit 5) uit de vorige match tegen een sterk mannenteam vorig jaar), kwamen de dames zwaar onder druk te staan. In totaal gingen vijf matches verloren en werd alleen de laatste gewonnen. Jammer voor de ambitieuze ChessQueens! Ze gaan de match evalueren en willen snel revanche nemen tegen de mannen. Een rematch staat op agenda en die vindt mogelijk plaats ergens vóór het EK landen in Reykjavik in november.


Zondag 31 mei, een dag na Apeldoorn, was een prettige dag voor de dames. De viervoudige Amerikaanse kampioen GM Yasser Seirawan gaf de ChessQueens (inclusief Anne) in zijn huis in Amsterdam een trainingssessie! Het thema van de sessie was de geïsoleerde pion. Aan de hand van klassieke partijen van Karpov, Tal, Smyslov en Korchnoi leerde Yasser de dames over de strategie, de tactiek en de pionnenstructuur van een stelling met een geïsoleerde pion. Het was een leerzame en een gezellige dag.
De ChessQueens hebben een geslaagd weekend achter de rug en kijken uit naar de volgende trainingssessies.