CHESS  QUEENS

 

Praktische info Grand Prix

zaterdag 6 maart 2021
Morgen is het zover, dan gaat de nieuwe Grand Prix van start. Wil je weten hoe je mee kan doen? Of ben je al aangemeld, maar weet je niet waar je de ronde kan vinden? Lees dan gauw verder!

Om deel te nemen volg je de volgende stappen:

Stap 1: Aanmelden
Zorg dat je een account hebt op Chess.com. Heb je dat nog niet? Dan kan je dit hier gratis aanmaken. Meld je vervolgens aan voor de Grand Prix door jouw chess.com gebruikersnaam en andere gegevens door te geven in het aanmeldingsformulier. Spelers onder de 13 jaar mogen aan beide toernooien deelnemen.

Wil je meespelen in de eerste ronde? Meld je dan uiterlijk zondagochtend 9:00 aan voor het toernooi t/m 12 jaar of zondagmiddag 14:00 voor het toernooi t/m 18 jaar. Aanmeldingen daarna zullen ook worden geaccepteerd en dan kan er worden gestart in de eerstvolgende ronde.

Stap 2: Lid worden van de Chess.com club
Nadat jij je hebt aangemeld zul je binnen enkele uren/dagen een uitnodiging ontvangen voor de Chess.com club. Ontvang je deze niet of kan je er niet op wachten? Stuur dan zelf een verzoek tot deelname naar:
- Chess.com club SchaaKKasteel & ChessQueens Grand Prix t/m 12 jaar
- Chess.com club Corry Vreeken & ChessQueens Grand Prix t/m 18 jaar

Stap 3: Deelnemen aan een ronde
Deelnemen aan een ronde kan via de startpagina van de Chess.com club. Klik bij ′Komende Evenementen′ de betreffende ronde aan en klik vervolgens rechts in het scherm op ′meedoen′. Dit is mogelijk vanaf 60 minuten voor aanvang van een ronde. Let op: de rondes starten automatisch om stipt 10:00 (t/m 12) en 15:00 (t/m 18). Zorg dus dat je ruim op tijd klaar zit in de toernooilobby!

Hou tijdens het toernooi de Chess.com toernooipagina open, dan zullen alle wedstrijden automatisch worden gestart. Een nieuwe wedstrijd begint zodra alle spelers klaar zijn. Bij een oneven aantal deelnemers kan het dat je één wedstrijd vrij bent.

Stap 4: Lekker schaken! Wij wensen jullie leuke, spannende partijen toe.

Nog niet helemaal duidelijk? Mail dan gerust al je vragen naar info@chessqueens.nl of stuur een (whatsapp) berichtje naar 0649887106.