CHESS  QUEENS

 

Eindstand tweede ChessQueens Grand Prix

maandag 5 oktober 2020
De tweede ChessQueens Grand Prix is tot een einde gekomen. De afgelopen acht weken werd er zowel op ChessKid als op Chess.com elke zondag gestreden. Met de GrandPrix hopen we ook in deze ongewone tijd dames plezier te laten beleven aan het schaakspel.

Dames konden punten verdienen door deelname aan onze activiteiten. Een mooie eindklassering in een Grand Prix leverde extra punten op.

ChessKid (meiden tot en met 12 jaar)
In deze groep maakten de meiden het ongekend spannend. Luna stond richting het einde alleen aan kop, maar Cecilia maakte een prachtige eindsprint. Door de laatste drie Grand Prix’s steeds op de (gedeeld) eerste plaats te eindigen, wist ze Luna bij te benen. De meisjes delen de overwinning met elk een mooie score van 22,5 punt. Chia Chia eindige netjes op de derde plaats en viel daarmee voor de tweede keer in de prijzen.

Chess.com (alle dames – prijzen tot en met 18 jaar)
De eindstand op chess.com roept een déjà vu op. Alle dames uit de top vijf in de eerste Grand Prix wisten hun positie te behouden. Wendy trok in vijf van haar zeven deelnames aan het langste eind en wist daarmee knap haar titel te verdedigen. Rolinde wist de andere drie toernooien te winnen en slaagde er daarmee in opnieuw de tweede plaats te veroveren. Het zusje van de kampioene, Luna, behaalde een mooie derde plaats.

Bedankt voor jullie enthousiasme en strijdlust en felicitaties aan alle prijswinnaars! De prijzen worden verzorgd door Mean Well Europe BV, waarvoor onze hartelijke dank. Wil je sponsor worden voor een volgende Grand Prix? Neem dan graag contact met ons op door te mailen naar info@chessqueens.nl.

ps: Goed nieuws! Na de herfstvakantie gaan we door met Grand Prix 3. Meer informatie volgt!