CHESS  QUEENS

 

Team ChessQueensNL wint Female NationsCup

dinsdag 30 juni 2020
Afgelopen zaterdag heeft het team van stichting ChessQueens het opgenomen tegen 7 andere teams in de hoogste klasse van de Nations Cup georganiseerd op Lichess. Wat begonnen is met een uitnodiging voor het Nederlandse Vrouwen team is al snel uitgegroeid tot een team van jong en oud met 28 leden die zaterdag mee hebben gespeeld.

Naast leren en oefenen wilden we ook graag een gezellige avond hebben waarin alle schaaksters in Nederland zich welkom in het team voelen. Dus naast het spelen hoort er ook een praatje bij.

Echter, veranderde de sfeer na het beginnen van het toernooi snel; alle dames waren in een geconcentreerde en serieuze houding. Het schijnt dat praten niet echt bij schaken hoort.

Wij werden in het hoogste klasse van de Nations Cup ingedeeld in de groep met Frankrijk (23 spelers), Engeland (38 spelers), Cuba (5 spelers), Spanje (8 spelers), Czech Republic (9 spelers), Argentina (10 spelers) en Chili (9 spelers). Het speeltempo was slechts 3 minuten pp en het toernooi duurde 80 minuten.

De strijd was tot op het laatste heel spannend. Met nog 8 seconden voor het einde hadden we maar 2 punten meer dan het Chileense team.

Het is heel leuk om te zien dat ook onze jongste deelneemsters: EliAlia, Luna en Fleur ook heel goed hebben gespeeld. We zijn ook blij dat bijna alle meisjes in top 20 van Nederland hebben meegedaan en zoals hieronder kan worden gezien is hun bijdrage heel belangrijk geweest voor onze overwinning.

In 80 minuten worden veel partijen gespeeld. Bij deze een heel klein selectie van een aantal interessante stellingen van Tea, Kiri, Fleur, Jules en Eline. Aanstaande vrijdag 3 juli om 20 uur zullen Anne en Rosa via Twitch (ChessQueensNL) partijen van het toernooi analyseren.

De volgende ronde is op 18 juli 20:00. Doe je ook mee? Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze Lichess pagina.