CHESS  QUEENS

 

Tea Lanchava

Titel:
Internationaal Meester (IM)

Woonplaats:
Amersfoort

Geboren:
1974, Kutaisi (Georgië, Sovjet Unie)

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Tea Lanchava - Bas van de Lijn, Den Haag 2002

Mijn grootste voorbeelden:
GM Mikhail Tal & GM Tigran Petrosjan

Mijn sterkste punten:
Toegewijd, scherp en fantasierijk op het schaakboord, enthousiast. Goede basis uit de Russische schaakschool.

Mijn ambities voor de komende jaren:

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop Dames schaak in algemeen te promoten in Nederland en daarbuiten. Sponsoren aanwenden om de trainingen en begeleiding van het nationale damesteam te ondersteunen.
Wij willen sterke voorbeelden worden voor jonge meisjes en hen aanmoedigen om te gaan schaken en te blijven schaken. De buitenwereld laten zien dat schaken echt cool kan zijn en mensen met doorslaggevende functies zoals in onderwijs en in het bedrijfsleven te attenderen op de voordelen en bijzondere skills van schakers.

Over mezelf:
Ik woon samen met mijn levenspartner Marco in Amersfoort. Mijn zoon van 22 werkt in de financiële sector en hij is een enthousiast clubschaker.
Na 10 jaar te hebben gewerkt in financiën en beleggingen waarin ik carrière maakte, ben ik sinds 2019 ik terug in mijn schaakcarrière. "Bloed kruipt waar het niet gaan kan" Momenteel ben ik actief aan het coachen, bijvoorbeeld door schaaklessen te verzorgen op scholen en ook door individuele training voor jeugd en volwassenen te geven. Ik speel ook af en toe weekendtoernooien met mijn zoon. Sinds kort ben ik ook trotse ambassadeur van jeugdschaak. Stichting Jeugdschaak is een nieuwe landelijke beweging die krachten bundelt om zoveel mogelijk kinderen te leren schaken en te laten schaken. Voor de stichting ga ik me actief inzetten om schaken te promoten, door middel van het geven van lezingen over schaken en de verbinding te maken met het bedrijfsleven.

Mijn hobby′s:
Muziek, reizen, dansen, koken en psychologie.

Ik ben beschikbaar voor: