CHESS  QUEENS

 

Maaike Keetman

Geboren:
18 maart 1999, te Heerhugowaard

Woonplaats:
Heerhugowaard

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Mijn partij tegen Yochanan Afek was een leuke aanvalspartij waar ik erg van genoten heb!

Mijn grootste voorbeelden:
Ik heb alle drie de boeken van Judit Polgar gelezen en vond deze heel erg leuk: ze heeft een erg energieke, actieve speelstijl die mooi is om te zien. Verder is Tal mijn favoriete wereldkampioen.

Mijn sterkste punten:
Ik ben op mijn best in aanvalsstellingen.

Mijn ambities voor de komende jaren:
Ik zou graag IM willen worden, maar dat is voorlopig nog een beetje te hoog gegrepen. Daarom lijkt me voor de komende jaren de 2300 bereiken al een mooi doel. Verder zou ik graag meedoen aan het NK vrouwen, en het liefst ook ooit kampioen worden!

Wat doe je om sterker te gaan spelen:
Trainen natuurlijk! Ik heb o.a. training van Dimitri Reinderman, maar om beter te gaan spelen moet je als schaker je op alle fronten verbeteren. Daarbij moet ik vooral nog aan strategie en openingskennis werken.

Over mezelf:
Ik kom uit een echt denksportgezin: mijn ouders kennen elkaar via dammen. Mijn oudere broer en zus en ik zijn echter allemaal gaan schaken en zij doen dit ook nog steeds, waardoor we geregeld samen naar toernooien gaan.
Dit jaar ben ik bezig met het halen van mijn gymnasiumdiploma, om daarna informatica te gaan studeren in Amsterdam. Naast school ben ik nog werkzaam bij New in Chess.

Mijn hobby′s:
Wij hebben thuis ontzettend veel spelletjes, en ik vind het dan ook leuk om dit te doen (schaken is tenslotte ook een spel!). Verder hou ik van series kijken, lezen, muziek luisteren en lekkere dingen bakken.

Ik ben beschikbaar voor:
Dit maakt mij niet zoveel uit! Ik vind in principe alles wel leuk om te doen, en ik sta overal voor open.