CHESS  QUEENS

 

Anne Haast

Titel:
Damesgrootmeester (WGM)

Woonplaats:
Tilburg

Geboren:
1993, Dongen

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Mijn overwinning op Jan Timman bij Tata Steel Chess 2015 (zie pgn).

Mijn grootste voorbeelden:
Dat is een goede vraag! Er is niet een bepaalde speler of speelster die ik als voorbeeld zie, want ik heb meerdere spelers die mij kunnen inspireren. Ik kan bijvoorbeeld genieten van een mooie truc die uitgevoerd is of een partij waarbij iemand dwars door een stelling heen gaat.

Mijn sterkste punten:
In mijn partijen is veel actief spel terug te vinden. Ik ben er vaak op uit om mijn stukken zo neer te zetten dat mijn tegenstander het lastig krijgt. Door middel van vechtlust weet ik me vaak lang staande te houden en soms in het eindspel als nog toe te slaan.

Mijn ambities voor de komende jaren:
Ondertussen heb ik voldoende IM-normen behaald, maar heb ik nog niet voldoende rating. Uiteraard zou het mooi zijn om nog IM te worden.

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop het juiste voorbeeld te kunnen geven met het damesteam, zodat steeds meer meiden en vrouwen geïnspireerd raken om ook te gaan schaken.

Over mezelf:
Ik woon samen in Tilburg met mijn vriend IM Stefan Kuipers. In 2015 heb ik de PABO afgerond en heb ik een tijdje het spelen van schaaktoernooien gecombineerd met het geven van schaaktraining. In 2016 ben ik aan het werk gegaan in het onderwijs. Momenteel werk ik nog steeds met veel plezier bij Plein013 en combineer ik mijn werk met het geven van schaaklessen. Ook in de klas geef ik met veel plezier schaakles!

Mijn hobby′s:
Spelletjes spelen, puzzelen, zaalvoetballen.

Ik ben beschikbaar voor: