CHESS  QUEENS

 

Anne Haast

Geboren:
1993, Dongen

Titel:
Damesgrootmeester (WGM)

Woonplaats:
Tilburg

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
In een spannende Wolga wist ik van Jan Werle te winnen, waarmee mijn eerste overwinning op een GM een feit werd! (zie pgn)

Mijn grootste voorbeelden:
Dat is een goede vraag! Er is niet een bepaalde speler of speelster die ik als voorbeeld zie, want ik heb meerdere spelers die mij kunnen inspireren. Ik kan bijvoorbeeld genieten van een mooie truc die uitgevoerd is of een partij waarbij iemand dwars door een stelling heen gaat.

Mijn sterkste punten:
In mijn partijen is veel actief spel terug te vinden. Ik ben er vaak op uit om mijn stukken zo neer te zetten dat mijn tegenstander het lastig krijgt. Door middel van vechtlust weet ik me vaak lang staande te houden en soms in het eindspel als nog toe te slaan.

Mijn ambities voor de komende jaren:
Tijdens de afgelopen Olympiade heb ik een dubbele WGM-norm gescoord en de komende tijd hoop ik mijn laatste norm ook te behalen. Dat lijkt mij een mooie opstap om daarna verder te gaan richting de IM-normen.

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop dat we doorzetten wat we hebben opgebouwd, namelijk een goede teamsfeer en bijeenkomsten waar we van elkaar kunnen leren. Met behulp van het team kunnen we elkaar sterker maken. Het EK Landen en de Olympiade zijn dan mooie momenten om te vlammen! Daarnaast hoop ik met dit team een voorbeeld te zijn voor alle schakende meisjes en vrouwen in Nederland, want ze zijn natuurlijk van harte welkom in de schaakwereld en we hopen ze graag te behouden!

Over mezelf:
Ik heb een relatie met IM Stefan Kuipers en samen zijn we op heel wat toernooien te vinden. Al vanaf jonge leeftijd ben ik een actieve schaakster en met behulp van het schaken heb ik al heel wat van de wereld mogen zien. Zo kan het schaken mooi gecombineerd worden met het ontdekken van allerlei nieuwe landen. Ondertussen zit ik in mijn afstudeerjaar van de PABO en ben ik dus bijna klaar om zelfstandig een klas kinderen in het basisonderwijs les te geven. Momenteel ben ik al actief in het geven van schaaklessen aan kinderen en dat bevalt heel goed!

Mijn hobby′s:
Ik vind het altijd fijn om me even fysiek uit te leven met zaalvoetbal en verder ben ik fan van puzzelen en spelletjes spelen.

Ik ben beschikbaar voor: