CHESS  QUEENS

 

Bianca de Jong-Muhren

Geboren:
1986, Gouda

Titel:
Damesgrootmeester (WGM)

Woonplaats:
Delfgauw

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Muhren - Moskalenko 2006
Deze GM staat bekend als een specialist in deze Franse opening, en toch heb ik hem op strategische wijze verslagen!

Mijn grootste voorbeeld:
Judit Polgar
Van jongs af aan ben ik een groot fan van haar. Toen ik op 11-jarige leeftijd het Fontys toernooi in Tilburg mocht openen, heb ik in mijn speech gezegd dat ik hoopte dat zij het toernooi zou winnen. Later bij de receptie kwam ze naar me toe om met me te praten, en sindsdien herkent ze me en maken we geregeld een praatje. Het is zo′n leuke vrouw, die ontzettend goed kan schaken maar tegelijk heel gewoon is gebleven, en een gezin en maatschappelijke carrière tot voor kort combineerde met een leven als topschaakster. Wat een topvrouw!

Mijn sterkste punten:
Mijn vechtlust is het meest kenmerkende van mijn spel. Ik heb al talloze keren teleurgestelde tegenstanders tegenover me gehad; ze stonden gewonnen maar ik bleef vechten en uiteindelijk moesten ze toch het onderspit delven!

Mijn ambities voor de komende jaren:
Ik wil sterker en een meer allround speler worden. Het zou heel mooi zijn als ik binnenkort IM-sterkte kan bereiken, en hopelijk IM kan worden.

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop dat we door kunnen gaan op de ingeslagen weg. We hebben bij de Olympiade van 2014 laten zien dat we ons mannetje staan en dat we van geen enkel land hoeven te verliezen. In 2016 hoop ik dat we de top 8 bereiken bij de Olympiade, en het liefst zelfs de top 5.

Over mezelf:
Ik ben getrouwd met IM Jan-Willem de Jong en in het dagelijks leven werkzaam als accountant bij PwC Rotterdam. Ik ben afgelopen november afgestudeerd tot Register Accountant en ben binnen PwC werkzaam als Manager Assurance. Tevens ben ik sinds 2007 jaarlijks betrokken bij de persdienst van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Ik vind het een grote uitdaging mijn maatschappelijke carrière te combineren met een leven als semi-topsporter en tegelijk nog tijd over te hebben voor mijn andere hobby′s. Maar ik krijg erg veel energie van de dingen die ik doe!

Mijn hobby′s:
Tijd doorbrengen met familie en vrienden, koken, tv series kijken, spelletjes doen, managementboeken lezen (o.a. Covey).

Ik ben beschikbaar voor: