CHESS  QUEENS

 

Bianca de Jong-Muhren

Titel:
Damesgrootmeester (WGM)

Woonplaats:
Delfgauw

Geboren:
1986, Gouda

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Muhren - Moskalenko 2006
Deze GM staat bekend als een specialist in deze Franse opening, en toch heb ik hem op strategische wijze verslagen!

Mijn grootste voorbeeld:
Judit Polgar
Van jongs af aan ben ik een groot fan van haar. Toen ik op 11-jarige leeftijd het Fontys toernooi in Tilburg mocht openen, heb ik in mijn speech gezegd dat ik hoopte dat zij het toernooi zou winnen. Later bij de receptie kwam ze naar me toe om met me te praten, en sindsdien herkent ze me en maken we geregeld een praatje. Het is zo′n leuke vrouw, die ontzettend goed kan schaken maar tegelijk heel gewoon is gebleven, en een gezin en maatschappelijke carrière tot voor kort combineerde met een leven als topschaakster. Nu zet ze zich in voor schaken in de breedte, met haar Global Chess Festival en het gerelateerde #ChessConnectsUs, waar wij natuurlijk met de ChessQueens ook graag aan mee werken. Wat een topvrouw!

Mijn sterkste punten:
Mijn vechtlust is het meest kenmerkende van mijn spel. Ik heb al talloze keren teleurgestelde tegenstanders tegenover me gehad; ze stonden gewonnen maar ik bleef vechten en uiteindelijk moesten ze toch het onderspit delven!

Mijn ambities voor de komende jaren:
Ik bevind me momenteel in de "tropenjaren" van mijn leven. Ik focus me daarom bewust niet op mijn eigen schaakverbetering, maar meer op het stimuleren van meisjes- en damesschaak in de breedte. Ook wil ik mijn ervaringen in het bedrijfsleven en als topschaakster combineren door lezingen en workshops te geven over de toegevoegde waarde van schaakervaring in het bedrijfsleven. Ik ben ervan overtuigd dat als meisjes op jonge leeftijd gaan schaken én blijven schaken, ze - mits op een passende manier gestimuleerd - bepaalde karaktereigenschappen en vaardigheden ontwikkelen die hen de rest van hun (werkende en persoonlijke) leven zal helpen. Verder wil ik vooral plezier in het spel houden, dus je zal me nog regelmatig bij bijvoorbeeld rapidtoernooien tegenkomen!

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop dat we aanwas van jonge talenten krijgen die het Nederlandse dames topschaak een boost kunnen geven. En bovenal hoop ik dat het damesteam een hecht team blijft met een goede onderlinge sfeer en andere kenmerken van een high performing team.

Over mezelf:
Ik ben getrouwd met IM Jan-Willem de Jong en trotse moeder van dochter Fenna (2016) en zoon Casper (2017). In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Register Accountant bij PwC Rotterdam, als Senior Manager Assurance.

Mijn hobby′s:
Tijd doorbrengen met gezin, familie en vrienden, tennis, escape rooms, spelletjes doen, tv series kijken, managementboeken lezen (algemene managementboeken zoals Covey, maar ook vrouwelijk leiderschapsboeken).

Ik ben beschikbaar voor: